hr-HRen-US

BRAND MAK

Splitska modna kuća Mak s tradicijom od 25 godina i prepoznatljivim modnim rukopisom, kojem vjeruju generacije žena, ostavila je neizbrisiv trag na urbanu, poslovnu, ali i chic modu. U svojim redovima uz Nedu Makjanić – Kunić kreatoricu i vlasnicu, već petnaest sezona ima i izvrsnog Tea Perića, koji im je dao jedan novi vjetar u leđa i otvorio vrata novoj generaciji ljubitelja mode.

Mak je moda za samosvjesne, profinjene i poslovne žene i ono što ga je uvijek činilo posebnim je senzibilitet na različitost žena. Sve modne linije (poslovna, casual te arty chic linija coctail haljina i svečanih modela) dolaze u dvije varijante. Basic kolekcija je primjerena ženama do granice vitkosti, te Lady kolekcija koja je namijenjena punijim damama. Kako bismo od milja rekli, Mak je odjeća za „male“ i „velike“ žene. Mak njeguje i posebnu liniju – „atelier“ liniju koja nastoji u suradnji s brojnim poznatim osobama zabavne glazbe i medijske scene u Hrvatskoj.

Predstavnicima medija, i elektronskih (radio, televizija), i tiska, dobro su poznati i ime i standardi modnih linija MAK-a, kao i svi veliki marketinški izazovi i modni projekti s kojima se modna kuća obraćala javnosti i tržištu. MAK je višegodišnji stručni modni suradnik više festivala mode i natjecanja ljepote. Posjećujemo mnoge modne sajmove i mnogo ulažemo u marketing i izgradnju branda MAK. Modna kuća MAK je sudjelovala na brojnim samostalnim i zajedničkim modnim revijama u Hvaru, Splitu, Šibeniku, Zadru, Zagrebu itd.

MAK-ova samostalna modna revija održana 2000. godine u prostoru rezidencijalnog objekta Vile Dalmacije u Splitu ocijenjena je medijski najuspješnijim modnim događajem te vrste ikad održanim u Splitu. Modna kuća MAK godinama je sudjelovala kao gost na ZLATNOJ IGLI ZAGREBA, reviji zagrebačkih obrtnika, te na MONTURI - reviji dalmatinskih obrtnika, a svake je godine sa svojim revijama pratila hvarski modefest. U revijalna događanja Modne kuće MAK, nabrojena na našoj web stranici, nisu navedene mnogobrojne mini revije na kojima smo sudjelovali jer ih je u 25 godina bilo zaista mnogo. Modna kuća MAK sudjelovala je isto tako i na modnim revijama u inozemstvu: Sarajevo Fashion Week i London revija u organizaciji Britansko-hrvatskog društva.

Svake godine MAK predstavlja nove kolekcije za proljeće/ljeto i jesen/zimu, i to na najvažnijiem hrvatskom modnom događaju Cro-a-Porter. Sa dvije sezone godišnje, Cro-a-Porter ujedno je i projekt sa najdužom tradicijom u Hrvatskoj po navedenim standardima. Uveo je revolucionarne pomake u produkciji te približio hrvatsku modu svjetskim standardima. Cro-A-Porter je prvi na domaću modnu scenu uveo i pojam LOOK BOOK, tj. pregled kolekcija u tiskanom obliku koji redovno objavljuje uz podršku medijskog pokrovitelja.
Vodeća uloga Cro-A-Portera, glavnog lansiratelja modnih i produkcijskih trendova, rezultirala je popularizacijom domaćeg modnog dizajna te kreirala i druge projekte koji slijede njegove standarde.

VLASNICA I KREATORICA

Neda Makjanić-Kunić, po struci profesorica, ali po životnoj preokupaciji modna kreatorica, osnovala je MAK 1986.godine kao mali krojački obrt i ušla u "muški" svijet poduzetništva po načelu "učenja na vlastitim pogreškama". Uspješno balansirajući između žene-majke i žene-poduzetnice, vlastitim idejama i snagama uspjela je izgraditi Modnu kuću MAK koja upošljava 60-ak djelatnika te je poznata i uspješna hrvatska tvrtka sa stalnom tendencijom daljnjeg poslovnog rasta.

Uz uspješnu karijeru poslovne žene, uvijek nalazi vremena i energije za humanitarno djelovanje. Gospođa Makjanić – Kunić članica je kluba Rotary club Split Plus te Kruga – udruge poslovnih žena Hrvatske koje rade na poboljšanju položaja poslovnih žena u društvu kroz poticanje ženskog poduzetništva, poslovne kulture i međusobne suradnje.

No, kako gospođa Neda Makjanić-Kunić uvijek voli naglasiti, svega toga ne bi bilo bez MAK-ovih vjernih kupaca koji svih 25 godina uvijek iznova, iz sezone u sezonu, s užitkom kupuju svaku novu kolekciju i uživaju MAK-ovu kvalitetu, originalnost i profesionalizam.

Gospođa Neda Makjanić-Kunić dobitnica je mnoštva nagrada i priznanja za svoj rad:

  • 2010. Poduzetnica godine prema izboru Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG i pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića.
  • 2007. Nagrada Ženske poduzetničke inicijative za najbolju poduzetnicu godine Splitsko-dalmatinske županije
  • 2004. "Zlatne ruke" Hrvatske obrtničke komore za najboljeg tekstilnog obrtnika Hrvatske
  • 2002. Nagrada za najuspješnijeg obrtnika tekstilca u Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • 2002. "Sirena Jadrana" - priznanje za najuspješniji spoj mode i turizma od strane turističkih radnika Splitsko-dalmatinske županije
  • 1998. Nagrada za zasluge i unaprijeđenje obrtništva pri Udruženju obrtnika Splita i Solina